NOS WielrennenAangepast

Riccò krijgt op staande voet ontslag

Wielerploeg Vacansoleil-DCM heeft Riccardo Riccò op staande voet ontslagen. Dit meldt het team in een persbericht.

Het is een gevolg van intern onderzoek naar aanleiding van de ziekenhuisopname van de Italiaan op 7 februari. In het ziekenhuis zou Riccò aan artsen hebben bekend dat hij een bloedtransfusie had ondergaan.

"Het onderzoek leidde tot een schorsing van de renner. Riccò werd de mogelijkheid gegeven om zijn visie op de gang van zaken te geven. Naar aanleiding daarvan heeft het team Riccò op staande voet ontslagen. De schending van interne regels van de ploeg en overige indicaties rechtvaardigen deze maatregel", zo meldt de ploeg.

Riccò werd op 18 februari ontslagen uit het ziekenhuis, waar hij twaalf dagen lag als gevolg van koortsaanvallen en, naar verluidt, infecties aan hart en longen.

Tweede kans

Riccò keerde in 2010 terug in het wielerpeloton bij Ceramica-Flaminia, nadat hij wegens dopinggebruik in de Tour de France van 2008 voor twee jaar was geschorst.

Na enkele successen in het voorjaar van 2010, trok Vacansoleil hem op 17 augustus aan. "Iedereen verdient een tweede kans", klonk het bij de ploeg. Op 7 oktober boekte de Italiaan zijn eerste zege in de Coppa Sabbatini.

Mosquera

Het ontslag van Riccò volgt een dag nadat Vacansoleil bekendmaakte dat de Spanjaard Ezequiel Mosquera voorlopig nog niet in actie komt. Tegen de nummer twee van de Ronde van Spanje, die na de Vuelta tekende bij de Nederlandse equipe, loopt een dopingonderzoek na een positieve test op het maskeringsmiddel HES.

Mosquera testte positief toen hij nog in dienst was van de Spaanse ploeg Xacobeo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl