NOS NieuwsAangepast

Seriemoordenaar bekent 49ste moord

Een Amerikaanse seriemoordenaar Gary Ridgway, die bekendstaat als de Green River Killer, heeft zijn 49ste moord bekend. Het gaat om de moord op een 20-jarige vrouw in 1982, Becky Marrero.

Ridgway is voor wat betreft het aantal slachtoffers een van de meest actieve seriemoordenaars in de Amerikaanse geschiedenis. Hij werd in 2001 gearresteerd op verdenking van de moord op vier vrouwen in de jaren 80, maar twee jaar later bekende hij dat hij er nog tientallen had vermoord.

Zijn bijnaam kreeg hij doordat hij veel van zijn slachtoffers in of bij de Green River in de staat Washington dumpte. Zijn slachtoffers waren vooral prostituees en meisjes die van huis waren weggelopen.

Levenslang

Ridgway werd gepakt toen door nieuwe dna-methoden een monster dat hij in de jaren 80 had afgestaan, kon worden vergeleken met materiaal dat op een lichaam was aangetroffen.

Hij kreeg uiteindelijk een levenslange celstraf voor de moord op 48 vrouwen. Door zijn bekentenis ontliep hij de doodstraf.

Ridgway zei toen ook dat hij nog zeker twintig andere vrouwen had vermoord, maar daarvoor kon hij niet worden veroordeeld, omdat die lichamen niet waren gevonden.

Gevonden

In december vonden tieners de schedel van Marrero in een ravijn bij Seattle. De overblijfselen werden gevonden op nog geen vijftig meter van de plek waar al eerder een slachtoffer van Ridgway was ontdekt.

De familie van Marrero zegt blij te zijn eindelijk te weten wat er is gebeurd, maar betreurt het dat Ridgway de doodstraf ontloopt. "Als ik één ding mocht vragen vandaag, zou het zijn dood zijn", zei de zus tegen de rechter die Ridgway voor deze nieuwste ontdekking veroordeelde.

Ridgway zit in volledige afzondering opgesloten in een cel in de staat Washington. Hij mag vier dagen per week zijn cel een uurtje verlaten. Hij heeft geen kans ooit vervroegd vrij te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl