NOS SportAangepast

Hockeysters Amsterdam en Den Bosch blijven ongeslagen

Hockeysters Amsterdam te sterk voor Kampong

De hockeysters van Amsterdam en Den Bosch hebben ook hun zevende duel in de hoofdklasse gewonnen. Amsterdam was in Utrecht met 4-0 te sterk voor Kampong, Den Bosch versloeg in eigen huis Laren: 2-1.

Amsterdam had weinig moeite met Kampong. De ploeg was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en drukte dat in de eerste helft uit in twee treffers. Beide keren was het Eva de Goede die doel trof.

Met nog een paar minuten te spelen schoot Charlotte Vega de 3-0 binnen en was het zeker dat Amsterdam de zege niet meer uit handen zou geven. Praktisch in het eindsignaal maakte Noor de Baat er ook nog 4-0 van.

Amsterdam viert zijn derde treffer

Den Bosch had heel wat meer moeite met Laren, de nummer drie van de competitie. Macy de Ruiter zette de gasten na zes minuten brutaal aan de leiding, maar Frédérique Matla bracht de partijen twee minuten later weer op gelijke hoogte. Imme van der Hoek zorgde nog in de eerste helft voor de winnende treffer,

Door de overwinningen blijven Den Bosch en Amsterdam leiden in de hoofdklasse. Hurley speelde gelijk tegen Oranje-Rood waardoor die ploegen op gelijke hoogte komen met Laren.

Uitslagen speelronde 7 hoofdklasse vrouwen

Den BoschLaren 2-1
GroningenNijmegen0-3
KampongAmsterdam0-4
SCHCBloemendaal3-1
HurleyOranje-Rood1-1
HDMHuizen3-1

Stand hoofdklasse vrouwen

Den Bosch7-21HDM7-10
Amsterdam7-21Bloemendaal7-6
Laren7-13Kampong7-6
Oranje-Rood7-13Nijmegen7-4
Hurley7-13Huizen7-1
SCHC7-12Groningen7-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl