NOS WielrennenAangepast

Opnieuw ritzege Bos in Oman

Theo Bos heeft in de Ronde van Oman zijn tweede dagsucces geboekt. De voor Rabobank rijdende renner troefde in de derde etape (208 kilometer met start en finish in Sur) in de sprint de Italiaan Daniele Bennati en de Australiër Matthew Goss af.

Bos won eerder al de eerste etappe door in de massasprint Mark Cavendish voor te blijven. Woensdag verspeelde hij zijn leiderstrui aan Goss, die de leiding in het algemeen klassement behoudt.

Dat alle renners heelhuids de finish haalden, mag een klein wonder heten. Een kudde overstekende geiten had bijna een grote valpartij tot gevolg.

Wennen

Bos keerde deze winter terug bij Rabobank, nadat de Cervélo-formatie, waarvoor hij reed, ophield te bestaan. In Oman moet de ploeg wennen aan de sprinter en andersom. Het snelle resultaat noemde ploegleider Nico Verhoeven een "droomscenario". "Het kan bijna niet beter. Al was er vandaag in de finale door de omstandigheden weinig tot geen sprake was van 'treintjes'. Het was een gekkenhuis voorin."

Bos had in de slotfase nog steun van Lars Boom en de Australiër Graeme Brown. "Op 700 meter van de meet kwam Graeme me ineens voorbij. Toen heb ik bij hem aangepikt", vertelde Bos. "Op 300 meter ben ik de sprint aangegaan. Misschien te vroeg, maar misschien is tot 150 meter wachten ook weer te laat. Ik kon het in ieder geval goed volhouden."

Gesink

Vrijdag ligt de finish na een klim van zeven kilometer tot een hoogte van 1.300 meter. Verhoeven laat de ploeg dan volledig in dienst van Robert Gesink rijden. "Hij voelt zich goed. We mikken op hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl