NOS NieuwsAangepast

Goed jaar voor NS, ondanks problemen

De Nederlandse Spoorwegen hebben een beter jaar gedraaid dan in 2009. De nettowinst steeg met ruim 28 procent naar 149 miljoen euro. De omzet steeg met acht procent en het aantal reizigerskilometers nam licht toe.

Toch kijkt NS-topman Meerstadt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar. Door de winterse omstandigheden aan het begin en het einde van 2010 was de dienstverlening niet zoals van ons mocht worden verwacht, zegt Meerstadt.

Punctualiteit

Veel treinen vielen uit of reden niet op tijd. Daardoor heeft het spoorbedrijf de jaardoelstellingen voor punctualiteit en het aantal ritten niet gehaald.

Daarnaast noemt de NS de financiële resultaten op de hogesnelheidslijn-Zuid zorgelijk. Het verlies nam toe van 105 tot 123 miljoen.

Bonus

De directie van de NS krijgt geen bonus over 2010 vanwege de problemen op het spoor door het winterweer. Topman Meerstadt had al aangegeven dat hij een eventuele bonus aan een goed doel zou schenken. Vorig jaar doneerde hij zijn bonus van 70.000 euro aan het noodfonds voor Haïti.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl