Tannane (grond) in duel met Paulinho (m)
NOS VoetbalAangepast

Sta je eindelijk in Camp Nou, blijft het stadion leeg

Voor Oussama Tannane ging zondag een droom in vervulling. Spelen in Camp Nou. Toch pakte het in werkelijkheid beduidend anders uit dan hij zich had voorgesteld. De ex-speler van sc Heerenveen en Heracles Almelo, nu door Saint-Etienne verhuurd aan Las Palmas, speelde in een leeg Camp Nou tegen FC Barcelona (3-0 verlies).

"Ik had gehoopt op schreeuwende fans bij een scorende Messi", aldus Tannane. "Dat was anders. Iedereen kon elkaar horen. Toch was het wel speciaal om in Camp Nou te spelen. We speelden een goede pot. Na de 1-0 liepen ze over ons heen."

Het shirt van Las Palmas met de Spaanse vlag

Uit vrees voor rellen naar aanleiding van het Catalaanse referendum over autonomie was FC Barcelona door de Spaanse voetbalbond gesommeerd de thuiswedstrijd tegen Las Palmas zonder publiek af te werken. Vooraf klonken geluiden dat Catalaanse fans het veld zouden willen bestormen.

Van ongeregeldheden in Barcelona kreeg Tannane in de aanloop naar de wedstrijd weinig mee. "In de bus vanaf het hotel naar het stadion hebben we niks gezien. Alleen wat supporters voor het stadion. Uiteindelijk mochten die niet naar binnen."

Las Palmas speelde in Barcelona met de Spaanse vlag op zijn borst. "Dat kwam de materiaalman ons vertellen. De (club)-president wilde dat, vandaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl