Dick Advocaat tijdens de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Advocaat selecteert Babel, maar Sneijder en Huntelaar niet

Bondscoach Dick Advocaat heeft Ryan Babel geselecteerd, maar Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar niet opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (7 oktober in de Borisov Arena) en tegen Zweden (10 oktober in de Amsterdam Arena).

Sneijder heeft sinds de vorige interlands geen minuten meer gemaakt bij zijn Franse club OGC Nice. "Wesley zal moeten gaan spelen bij Nice. Dat heb ik 'm verteld vanochtend", zei Advocaat.

"Huntelaar is een uitstekende speler, maar ik heb de laatste twee wedstrijden van hem bij Ajax gezien. Toen speelde hij matig. Hij trekt bij Ajax steeds meer naar het middenveld toe. Daar heb ik niks aan. Dan geef ik de voorkeur aan Bas Dost. En met Jürgen Locadia heb ik meer mogelijkheden."

Advocaat: ik heb er wel een goed gevoel bij

Naast Sneijder ontbreken ook een reeks geblesseerden: Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Robin van Persie en Quincy Promes.

Babel, die 42 interlands op zijn naam heeft staan en daarin vijf keer doel trof, kwam voor het laatst eind 2011 in actie voor Oranje. Advocaat selecteerde ook Locadia, de spits die bij PSV de voorkeur krijgt boven Luuk de Jong. Locadia is meerdere keren opgeroepen, maar heeft nog geen interland gespeeld.

Timothy Fosu-Mensah, die bij de vorige interlandreeks voor het eerst werd opgeroepen en een basisplaats had tegen Frankrijk, ontbreekt dit keer in de definitieve selectie en is opgeroepen voor Jong Oranje.

Oranje wil tijdens de interlands tegen Wit-Rusland en Zweden de kans op deelname aan het WK levend houden. Daarvoor moet Nederland niet alleen drie punten inlopen op Zweden, maar het Nederlands elftal moet ook nog een verschil van zes doelpunten met de grootste concurrent voor de tweede plaats goedmaken.

De kansen van Oranje op het WK zijn niet groot, maar Advocaat koestert goede hoop. "Ik heb wel vaker in situaties gezeten dat het moeilijk ging, zoals voor het EK 2004 toen we het via de play-offs haalden", zei Advocaat.

"Alles is nog mogelijk. Dat geldt voor Zweden en ook voor ons. Als we denken: het lukt niet, dan heeft het geen zin. Maar ik vind dat we een goede groep hebben en we spelen tegen landen waar we resultaat tegen kunnen halen. Ik heb er wel een goed gevoel bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl