Arsenal wint thuis van Barcelona

Arsenal heeft het eerste duel met FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League met 2-1 gewonnen.

De Catalanen stonden in Londen lang met 1-0 voor na een treffer van David Villa.

De ploegen zochten in de eerste helft in een razendhoog tempo en met prachtig combinatiespel het vijandelijke doel. Arsenal had aanvankelijk de overhand, maar Barca nam langzaam maar zeker het initiatief over. Nadat de teams enkele goede kansen gemist hadden, zorgde Villa na een knap passje van Lionel Messi voor 1-0.

Van Persie

Na rust hielden de bezoekers lange tijd eenvoudig stand, maar in het laatste kwartier ging het toch mis; Robin van Persie verraste Victor Valdes in de korte hoek en even later scoorde Andrej Arsjavin uit een rappe counter.