NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten slaapt in regenboogtrui: geweldig wakker worden

Annemiek van Vleuten kon dinsdagavond amper geloven dat ze die middag wereldkampioene tijdrijden was geworden. En dus besloot ze te slapen in de regenboogtrui. "Dat is geweldig wakker worden", zegt Van Vleuten met een grote grijns op haar gezicht.

Woensdagochtend stond alweer een training op het programma, want zaterdag wacht de wegwedstrijd. Van Vleuten: "Het dringt nu wel een klein beetje door. Maar ik zit nog wel in een roes. Ik wil nu nog even genieten en dan gaat donderdag de knop wel weer om. Zaterdag is er weer een wedstrijd."

Van Vleuten legt uit waarom de ontlading na afloop zo groot was. Er wordt al snel gedacht dat het te maken had met de zware valpartij bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, maar zelf heeft ze meer last gehad van de slepende blessures die haar carrière tot drie, vier jaar geleden overschaduwden.

Liesslagaderblessure

"Ik heb heel lang te kampen gehad met een liesslagaderblessure, waaraan ik ook drie keer ben geopereerd. In 2014 was het pas echt verholpen. Mijn been verzuurde daardoor heel snel. Het heeft me altijd parten gespeeld. Ik stond op het punt van stoppen", vertelt Van Vleuten.

Van Vleuten: ik stond op het punt van stoppen

"Ik heb doorgezet gelukkig en ik heb nu twee werkende benen. Ik ging weer in meer dingen geloven. Ik heb elk jaar stappen gezet. Andere mensen hadden allang de handdoek in de ring gegooid, zeggen mensen in mijn omgeving. Het is niet alleen Rio, maar er is ook een heel verhaal daarvoor."

Het zit er nog niet op. Er ligt nog een wereldtitel klaar. Zaterdag wacht nog de wegwedstrijd. Van Vleuten verheugt zich erop. "Ik zit in een flow, dus laat maar komen. Ik heb het rondje even gekeken. Het zou wat zijn als ik weer win. Gisteren had ik het helemaal in eigen hand. Zaterdag kunnen er allerlei dingen gebeuren. De tijdrit was afzien, de wegwedstrijd is een spel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl