Sanne Wevers in actie op balk
NOS SportAangepast

Zes finaleplaatsen voor turners in Parijs

De Nederlandse turnploeg heeft bij de wereldbekerstrijd in Parijs zes finaleplaatsen in de wacht gesleept. Zondag volgt de strijd om de medailles.

Epke Zonderland bereikte de eindstrijd op rek en brug, Bart Deurloo voegde zich op rek en voltige bij de beste acht. Sanne Wevers haalde de finale op balk, terwijl Bram Verhofstad dat voor elkaar kreeg op vloer.

Degelijke oefening

Wevers eindigde tijdens de kwalificatie met een score van 14,100 punten als derde. De olympisch kampioene leverde een degelijke oefening af met een moeilijkheidsgraad van 5,5. Lieke Wevers bleef op balk met 12,700 punten buiten de topacht.

Zonderland plaatste zich met 14,450 als tweede voor de finale aan de rekstok, achter de Japanner Yusuke Tanaka (14,650). Deurloo kwalificeerde zich als vijfde (14,100). Aan brug was de oefening van Zonderland goed voor de achtste plaats (14,000). Voor Frank Rijken (13,700 punten) bleef de finale buiten bereik.

Verhofstad belandde met een score van 14,400 punten op vloer op de derde plek. Deurloo kreeg op het onderdeel voltige een score van 14,300, goed voor de vijfde plek en dus ook een finaleplaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl