Wout Weghorst kan tot twee keer toe juichen tegen Sparta

'Perfectionist' Weghorst: ik was heel getergd

Twee gemiste strafschoppen en twee goals; Wout Weghorst was in alle opzichten de man van de wedstrijd tijdens Sparta - AZ (0-2).

Halverwege de eerste helft kreeg Weghorst zijn eerste grote kans, toen hij mocht aanleggen voor een strafschop. Roy Kortsmit redde fraai, maar arbiter Siemen Mulder liet de spits de strafschop overnemen omdat de Sparta-keeper te vroeg van zijn doellijn afstapte. Toen Weghorst vervolgens ook zijn tweede inzet gestopt zag worden, leek hij in eerste instantie de schlemiel te worden.

"Een gemiste penalty overkomt de beste, maar twee is wel erg knullig", blikt Weghorst terug. Bij de tweede strafschop begon hij te twijfelen. "En dat is het enige dat je niet moet doen bij een penalty. Dan mist de overtuiging."

Getergde Weghorst wilde niet weg zonder doelpunt

Tien minuten daarna was het wel raak voor Weghorst, die na zijn goal leek te exploderen van geluk. "Ik ben een perfectionist. Ik was heel getergd. Ik had zoiets van: ik ga hier vanavond niet van het veld zonder te scoren."

Weghorst, voorlopig topscorer van de eredivisie met zes treffers uit vijf duels, mikt op een totaal van twintig goals dit seizoen. "Dat vind ik wel reëel voor een spits van AZ."