NOS NieuwsAangepast

Weer gevechten in Teheran

In Iran zijn weer rellen uitgebroken. Voor- en tegenstanders van het regime raakten slaags bij de begrafenis van de 26-jarige Saneh Jaleh die maandag om het leven is gekomen bij de demonstraties tegen de regering.

Zowel de tegenstanders als de voorstanders van de regering zeggen dat Jaleh aan hun kant stond. Volgens een oppositiewebsite was Jaleh lid van een oppositiebeweging, maar staatsmedia melden dat hij zich had aangesloten bij een regeringsgezinde militie.

De rellen ontstonden bij het aanvang van de uitvaart die begon bij de Universiteit van Teheran, in het centrum van de Iraanse hoofdstad.

Bij de uitvaart zouden aanhangers van president Ahmadinejad leuzen hebben geroepen tegen de VS, Israël en tegen de Iraanse oppositie.

Straf

President Ahmadinejad heeft gezegd dat de betogingen in zijn land nergens toe leiden en dat de organisatoren gestraft zullen worden.

Op twitter circuleren berichten dat de autoriteiten in Iran buitenlandse media vandaag het werken onmogelijk maken.

Bij de ongeregeldheden van afgelopen maandag zijn twee doden gevallen. Volgens oppositiegroepen werden er 1500 mensen opgepakt, officiële bronnen zeggen 150.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl