Uitblinker Milot Rashica baalt na de 2-3 nederlaag

Vitesse krijgt lesje effectiviteit van Lazio

Na vijftien jaar afwezigheid heeft Vitesse bij zijn rentree in Europa een lesje in effectiviteit gekregen van SS Lazio. Nadat Vitesse bij 2-1 enkele grote kansen had gemist, had de Italiaanse huidige nummer vier en verliezend bekerfinalist van vorig jaar aan enkele snelle aanvallen genoeg om met 3-2 te winnen.

Na vroege kansjes voor Felipe Caicedo (die kon profiteren van nonchalance bij Guram Kasjia) en Luis Alberto (kopbal naast) geloofde Lazio het wel en kon Vitesse uit zijn schulp kruipen.

Kasjia kopte naast en Tim Matavz zag een volley mislukken. De Sloveen maakte die misser even later goed door te scoren uit een prachtige voorzet van Milot Rashica.

Tim Matavz en Milot Rashica vieren de 1-0

Uitblinker Rashica

Na de rust zette Lazio aan en toen Vitesse de bal niet wegkreeg, volleyde Marco Parolo raak: 1-1. Vitesse toonde daarna karakter en nadat hij even eerder net niet bij een voorzet van uitblinker Rashica kon komen, lukte dat Linssen na 57 minuten wel: 2-1.

Lazio was door die tegenvaller wel van de leg en Matavz (pegel via de doelman rakelings over) en Thomas Bruns (na een fraai hakje van Rashica) waren dicht bij een derde Arnhemse treffer. De eerste de beste tegenstoot van Lazio leverde na een slim hakje van Caicedo de 2-2 van Ciro Immobile op. Na geklungel van Maikel van der Werff zorgde Alessandro Murgia zelfs voor 2-3.

Tim Matavz in duel met Stefan de Vrij

Nice wint in België

De andere wedstrijd in groep K ging tussen Zulte Waregem en OGC Nice. In België waren de Fransen oppermachtig: 1-5. Alassane Pléa maakte al binnen twintig minuten twee doelpunten voor Nice, dat het moest doen zonder de geblesseerde Wesley Sneijder. Bonfim Dante maakte binnen het half uur de 3-0 voor Nice.

Zulte Waregem begon goed aan de tweede helft. Aaron Leya Iseka scoorde al binnen een minuut. Het bleek slechts een doelpunt voor de statistieken. Allan Saint-Maximin en Mario Balotelli bepaalden de eindstand op 1-5.

Zulte Waregem speelde met Davy De Fauw (Sparta en Roda JC) en Timothy Derijck (onder meer Feyenoord, PSV en ADO Den Haag) in de basis. De Nederlander Sandy Walsh bleef de hele wedstrijd op de bank.