NOS SportAangepast

Sanne Wevers weer onder limiet, maar ze mag toch naar WK

Sanne Wevers doet volgende maand in Montreal 'gewoon' mee aan de WK turnen. Bondscoach Gerben Wiersma heeft haar een plaats in de selectie toegezegd, ook al voldeed de olympisch kampioene op de balk ook vandaag weer niet aan de limiet.

Wevers weer onder limiet, maar mag toch naar WK

Bij de tweede en laatste selectiewedstrijd in Duiven bleef Wevers 0.150 punt onder de norm (14.100), vooral omdat ze in het begin van haar oefening een verbinding miste. Desondanks vond Wiersma haar oefening "WK-waardig genoeg" en ziet hij in haar een medaillekandidaat.

"Ik miste de allereerste combinatie en dan moet je alles om gaan bouwen en sta je niet lekker op de balk. Dan is het echt puzzelen en overleven", liet Wevers weten.

Raakt ze nu in de war voor de WK? "Nee, dat gebeurt niet zo snel. Ik kan vrij snel schakelen en heb veel zin in het toernooi, om me te meten met de wereldtop."

Sanne Wevers met haar vader en coach Vincent

Meerkampster Eythora Thorsdottir turnde zich vorige week al in de WK-selectie. Verder niemand. Daardoor heeft Wiersma twee WK-tickets over. Als hij die wil vergeven, komen Lieke Wevers, Tisha Volleman en Mara Titarsolej in aanmerking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl