NOS WielrennenAangepast

Bos klopt Cavendish in Oman

Theo Bos heeft de eerste etappe in de Ronde van Oman gewonnen.

De sprinter van Rabobank hield Mark Cavendish in de rit over 158 kilometer van Al Sawadi naar Al Seeb in de eindsprint achter zich.

Bos kon na zijn verrassende zege op de topsprinter van het Engelse eiland Man zijn geluk niet op. "Dit is mijn mooiste overwinning tot nu toe op de weg. Ik kan het bijna niet geloven."

Hij was in volle finale omgeven door een aantal ploegmakkers. "Het was hier iets minder hectisch dan in Qatar, maar ik werd de laatste vijf kilometer door de ploeg ook goed voorin gehouden. Graeme Brown heeft me in de laatste kilometer perfect afgezet."

Geen paniek

Even dreigde Bos nog ingesloten te worden, maar hij raakte niet in paniek. "Er zijn altijd van die renners die op het einde nog een laatste poging doen. Maar daardoor zat ik ook weer uit de wind en kon ik de sprint echt hard aangaan."

Ploegleider Nico Verhoeven was uiteraard verguld met de winst van Bos, die hij in 2009 nog begeleidde in de opleidingsploeg van Rabo. Vorig jaar maakte de geboren Hierdenaar de overstap naar Cervélo, maar die ploeg hield afgelopen winter op te bestaan. Daarop keerde Bos terug bij Rabobank.

"Theo en de ploeg kwamen in Qatar nog net tekort, maar vandaag viel het allemaal samen" , vertelde Verhoeven. "Het was geen makkelijke sprint, maar Cavendish met een half wiel verslaan is natuurlijk altijd goed voor het moreel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl