Berlusconi moet terechtstaan in seksschandaal

Premier Berlusconi»
Premier Berlusconi AFP

Een rechter in Milaan heeft bepaald dat premier Berlusconi wordt vervolgd. Hij is aangeklaagd wegens betaalde seks met een minderjarig meisje en machtsmisbruik.

Berlusconi zou zijn invloed hebben gebruikt om het 17-jarige meisje vrij te krijgen toen ze door de politie werd opgepakt in verband met winkeldiefstal. De premier zou zo hebben willen voorkomen dat de affaire openbaar zou worden.

De premier heeft de beschuldigingen steeds van de hand gewezen. Berlusconi zegt dat hij het slachtoffer is van een politiek gemotiveerde zaak.

Het proces begint op 6 april. Als Berlusconi wordt veroordeeld, kan hij maximaal vijftien jaar cel krijgen.

Scheiding

Berlusconi heeft in het verleden al meerdere rechtszaken overleefd, maar dit is de eerste keer dat hij vanwege zijn privéleven voor de rechter komt. Naast dit schandaal lopen er nog drie zaken wegens verduistering en fraude tegen de premier.

Twee jaar geleden kondigde de vrouw van Berlusconi aan dat ze van haar man wilde scheiden, omdat ze de constante geruchten over het seksleven van haar man zat was. Het stel is officieel nog niet uit elkaar, omdat scheiden in Italië drie jaar duurt.

Ruby

Het meisje in kwestie, bekend onder de naam Ruby, spint ondertussen garen bij haar nieuwe bekendheid. Zo trad ze op een reclame voor een nieuw boek. Omdat ze dat in haar ondergoed deed, noemen journalisten het "het meest besproken maar tegelijkertijd minst gelezen boek van dit moment".

Deel deze pagina

Video

  • video Berlusconi moet terechtstaan in seksschandaal Vanaf 6 april staat de Italiaanse premier Berlusconi terecht voor betaalde seks met een minderjarige en... machtsmisbruik. Dat heeft een onderzoeksrechter in Milaan bepaald.
  • video Andrea Vreede over rechtszaak tegen Berlusconi Premier Berlusconi moet voor de rechter verschijnen in verband met een seksschandaal. Hij wordt ervan... verdacht seks te hebben gehad met een meisje van 17, en ook van ambtsmisbruik. De Italiaanse justitie vroeg vorige week om vervolging van Berlusconi. En een rechter in Milaan heeft nu besloten dat er inderdaad een proces komt. Correspondent Andrea Vreede in Rome.

Audio

  • Bas Mesters geeft toelichting bij aanklachten tegen Berlusconi Silvio Berlusconi wordt aangeklaagd wegens betaalde seks met een minderjarig meisje en machtsmisbruik. Correspondent Bas Mesters... geef toelichting bij aanklachten tegen de Italiaanse premier.
  • Berlusconi op 6 april voor de rechter Op 6 april moet de Italiaanse premier Berlusconi verschijnen voor machtsmisbruik en seks met het 16-jarige meisje Ruby.... Correspondent Bas Mesters bekijkt wat er nu kan gebeuren.
  • Berlusconi berecht door vrouwelijke rechters De Italiaanse premier Silvio Berlusconi wordt vervolgd voor seks met een minderjarige en het aanzetten tot prostitutie. Marika... Viano, correspondent in Nederland voor Corriere de la Sera, had dit niet zo snel verwacht.
  • Bas Mesters over rechtszaak tegen Berlusconi De Italiaanse premier Silvio Berlusconi moet voor de rechter verschijnen, omdat hij seks zou hebben gehad met een minderjarig... meisje. Dat heeft een rechter in Milaan zojuist besloten. Het Italiaanse Openbaar Ministerie had om de vervolging van Berlusconi gevraagd. Correspondent Bas Mesters licht toe.

Video en Audio

Meer video en audio