NOS NieuwsAangepast

Langste zoen: 46 uur, 24 minuten, 9 seconden

Een Thais echtpaar heeft een nieuw wereldrecord zoenen op zijn naam gezet. Ekkachai en Laksana Tiranarat wisten hun lippen 46 uur, 24 minuten en 9 seconden op elkaar te houden.

Het oude record was in handen van twee Duitsers, die in 2009 32 uur, 7 minuten en 14 seconden zoenden.

De kusmarathon in badplaats Pattaya werd gehouden in het kader van Valentijnsdag. Veertien stellen begonnen zondag om zes uur 's ochtends aan de zoenwedstrijd. Omdat in het preutse Thailand neergekeken wordt op zoenen in het openbaar, moesten alle deelnemers bewijzen dat ze getrouwd waren.

Flauwgevallen

De koppels mochten hun lippen onder geen enkele voorwaarde van elkaar halen. Niet als ze wilden drinken, maar ook niet als ze naar het toilet moesten. Zitten of slapen was eveneens verboden.

Na 34 minuten viel het eerste koppel al af: de vrouw viel flauw. Anderen stopten na een paar uur, omdat ze bijvoorbeeld nekklachten hadden. Zeven koppels braken uiteindelijk het oude wereldrecord, maar er werd net zo lang doorgegaan tot er één koppel overbleef.

Ekkachai en Laksana krijgen naast een vermelding in het Guinness Book of World Records ook een diamanten ring ter waarde van bijna 1200 euro en een geldprijs van bijna 2400 euro.

Zedenpolitie

In buurland Maleisië was Valentijnsdag een stuk minder romantisch voor veel paartjes. De Maleisische zedenpolitie heeft tijdens Valentijnsdag tientallen ongetrouwde moslimstellen in hotels aangehouden.

Seks voor het huwelijk is in het streng islamitische land verboden, maar op Valentijnsdag trekken veel verliefde stellen naar de hoofdstad Kuala Lumpur om samen de nacht in een hotel door te brengen.

Het vieren van Valentijnsdag wordt in Maleisië ook gezien als een zonde. Wat voor straffen de aangehouden stellen krijgen, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl