Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen: het wordt zondag een oranje zee

Na een zomervakantie van twaalf dagen begint Max Verstappen vol goede moed aan het tweede deel van het Formule 1-seizoen. Dat de eerste race op het circuit van Spa-Francorchamps is, maakt het wel extra makkelijk. Er worden zondag 100.000 toeschouwers verwacht, waarvan het merendeel uit Nederland komt.

"Ik hoor dat er dit weekend misschien wel 80.000 Nederlanders komen om me aan te moedigen. Het wordt een oranje zee", vertelt Verstappen op de persconferentie. "Zo veel Nederlanders geeft druk, maar dat is positief. Het is aan mij om die druk om te zetten in iets goeds."

Max Verstappen, Stoffel Vandoorne en Esteban Ocon tijdens de persconferentie

Oranje auto

Stoffel Vandoorne zat tijdens de persconferentie naast Verstappen. De Belgische McLaren-coureur rijdt een échte thuiswedstrijd en hij doet dat uitgerekend in de, inmiddels welbekende, oranje auto.

Daar zei Vandoorne eerder dit jaar al het volgende over: "Haha, de Hollandse kleur. Ja, da's jammer voor Max hè. Maar hij mag mijn oranje auto wel lenen hoor! Dan neem ik zijn Red Bull wel een weekendje over. Graag zelfs", zei Vandoorne in april over de race van komend weekend.

"Als ik ga presteren, komen er vanzelf ook meer Belgische fans. Dan wordt het dringen", zegt Vandoorne nu. Verstappen: "Mooi, want ik ben ook een halve Belg."

Ik verwacht geen wonderen van Renault.

Max Verstappen

Maar Verstappen wil zich eerst concentreren op zijn eigen auto. Het eerste deel van het seizoen verliep nog niet zoals hij zou willen. In vijf van de elf races haalde Verstappen de finish niet. Ook klaagde hij regelmatig dat zijn Red Bull-auto niet snel genoeg was.

Verstappen is om die reden nog terughoudend over de rest van het seizoen. "Ik verwacht geen wonderen van Renault: de motor heeft misschien paar PK extra, maar het zet niet echt zoden aan de dijk. Mercedes en Ferrari liggen nog steeds voor, zeker op circuits met lange rechte stukken."

Lucht met Ricciardo geklaard

Het ging ook nog even over de aanvaring met teamgenoot Daniel Ricciardo, drie weken geleden tijdens de Grand Prix van Hongarije. "Je moet leren van je fouten, analyseren uit alle hoeken. Daarna doorgaan en het uit je hoofd zetten. De lucht met Ricciardo is geklaard. Vandaag heb ik hem nog gesproken. Het is weer oké. Het helpt natuurlijk dat we niet strijden om de titel."

Maar wat wil Verstappen bereiken op Spa? "Ik kijk nu van race naar race. Ik heb geen concrete doelen meer. Enige wat ik wil proberen is het gat met de twee topteams te dichten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl