Marcel Keizer tijdens het verloren duel met Rosenborg
NOS VoetbalAangepast

Keizer: woord crisis is van toepassing

"Ja, je mag het woord crisis in de mond nemen", aldus Marcel Keizer na de 1-0 thuisnederlaag tegen Rosenborg in de play-offs van de Europa League. "We hebben vier keer niet gewonnen en als coach van Ajax moet je winnen."

Keizer wacht na vier officiële wedstrijden (1-1, 2-2 tegen Nice, 2-1 bij Heracles, 0-1 tegen Rosenborg) nog steeds op zijn eerste zege als hoofdcoach van Ajax. Ondanks de nederlaag heeft hij vertrouwen voor de return volgende week. "Heel vervelend dat we weer niet winnen, maar ik heb geloof voor de uitwedstrijd."

'Trainer van Ajax moet altijd winnen'

Voor het einde van de transfermarkt hoopt Keizer nog versterkingen te verwelkomen bij zijn selectie. "Natuurlijk zijn we bezig. Ik heb het vertrouwen dat er nog iets gebeurt de komende weken."

Keizer: je moet jezelf ook belonen

"Maar een trainer van Ajax moet altijd winnen, met welke selectie dan ook", aldus de trainer. "En er is er maar één verantwoordelijk en dat ben ik."

Ook verdediger Joël Veltman was zwaar teleurgesteld. "In de eerste helft hadden we genoeg kansen om het af te maken", aldus de aanvoerder. "Maar we moeten het wel afmaken."

Joël Veltman baalt na de 1-0

In de eerste helft haalde Veltman een kopbal van Nicklas Bendtner van de lijn en in de tweede helft was hij medeverantwoordelijk voor de enige tegengoal. Na inschattingsfouten van Veltman en Matthijs de Ligt scoorde Samuel Adegbenro.

"In de tweede helft zakten zij verder terug en voelde je het wegglippen", aldus Veltman. Excuses zijn er ook volgens de verdediger niet. Ook niet de afwezigheid van Davinson Sánchez. "Ook met dit team moeten wij gewoon winnen van Rosenborg."

Veltman: ook dit Ajax moet van Rosenborg winnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl