NOS VoetbalAangepast

Ten Hag: Zenit voor ons een geweldige uitdaging en test

Ten Hag: Zenit voor ons een geweldige uitdaging en test

FC Utrecht neemt het woensdag in de laatste voorronde van de Europa League op tegen FC Zenit, momenteel koploper in de Russische competitie. Utrecht-trainer Erik ten Hag zag op televisie hoe de ploeg onlangs regerend landskampioen Spartak Moskou met 5-1 van het veld veegde. Dat boezemde hem geen angst in.

"Het is een grote club met goede spelers. Er zit een duidelijke visie achter qua speelwijze. Ze beheersen veel facetten van het topvoetbal. Voor ons wordt het een geweldige uitdaging en test."

Urby Emanuelson

Maar is Zenit ook te verslaan? "In voetbal heb je altijd kans", aldus Ten Hag die vertrouwen heeft in zijn ploeg. Met een gelijkspel in de eerste wedstrijd thuis zou hij ook zeer tevreden zijn. "Dan heb je perspectief naar de uitwedstrijd. Die is niet per se moeilijker."

Moeilijke pot

Urby Emanuelson spreekt van een "moeilijke pot". "Ik heb tegen Zenit gespeeld in mijn periode bij AC Milan. Toen waren Witsel en Hulk er nog. Nu hebben ze minder grote namen, maar dat wil niet zeggen dat ze minder kwaliteit hebben."

FC Utrecht moet het in Stadion Galgenwaard doen zonder Anouar Kali (geblesseerd), Ramon Leeuwin en Willem Janssen (allebei geschorst). Ten Hag betreurt de afwezigheid van de drie belangrijke spelers, maar is ook reëel.

"Je hoopt natuurlijk altijd je sterkste team op te kunnen stellen. Maar het is zoals het is. Je moet ermee dealen en dat doen we dan ook", aldus de trainer. Yassin Ayoub, die geblesseerd uitviel tegen ADO Den Haag, is waarschijnlijk net op tijd fit om mee te kunnen spelen.

De nieuwe spits van Utrecht is in ieder geval in vorm. Cyriel Dessers scoorde al tegen Lech Poznan en maakte twee goals tegen ADO. "Ik voel het vertrouwen van de trainer, dat doet me veel plezier als nieuwe speler."

Dessers kwam over van NAC en voelt zich al helemaal thuis in Utrecht. "Al voordat we begonnen te trainen, ben ik hier gaan wonen en de stad gaan verkennen. Dat was heel tof, ik kan te voet of met de fiets naar de club."

Spelen tegen idool Ivanovic

"Ik voel me hier heel goed en er zit een goede balans in de groep. Ik amuseer me heel hard", zegt de in België geboren spits, die woensdagavond tegenover zijn idool staat: Branislav Ivanovic.

"Ik herinner me zijn goal nog in de Europa League-finale voor Chelsea. Het is een droom dat ik tegen iemand van wie ik groot fan ben geweest kan spelen. Maar ik zal zeker geen medelijden hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl