Ranomi Kromowidjojo
NOS SportAangepast

'Kromo' na WR: niet gedacht onder 23 seconden te kunnen

Ranomi Kromowidjojo is in supervorm. Dat bewees ze bij de WK zwemmen in Boedapest al, en in Berlijn is het niet veel anders. 'Kromo' zwom bij de wereldbekerwedstrijden kortebaan naar een nieuw wereldrecord (22,93) op de 50 meter vrije slag.

"Ik had niet verwacht dit te kunnen", reageert Kromowidjojo in het programma Langs de Lijn En Omstreken op haar unieke prestatie. Ze is de eerste vrouw die op deze afstand onder de 23 seconden duikt.

"Alles klopte. De start, het keerpunt en de finish was goed. Een mega-tijd, een groot persoonlijk record en een wereldrecord. Hier ben ik ontzettend blij mee", vertelt de meervoudig olympisch kampioene over haar race.

Het voelt als vanouds bij de 26-jarige 'Kromo', die na een relatief droge periode, inclusief een teleurstellend verlopen Olympische Spelen, de smaak weer te pakken heeft. "Dat voelt wel lekker ja", reageert ze in eerste instantie nonchalant.

"De dingen vallen nu op hun plek. Ik wilde de vorm van Boedapest hier gewoon doortrekken, enorm genieten en heel hard zwemmen."

Toekomst

Haar topvorm roept automatisch vragen op over de nabije toekomst. Kromowidjojo zet na dit seizoen mogelijk een punt achter haar carrière. Dat besluit maakt ze na dit seizoen openbaar.

Of dit wereldrecord haar keuze zal beïnvloeden wil ze niet verklappen. "Eerst de Swim Cup in Eindhoven, dan vakantie vieren en daarna zien we wel verder."

Wereldrecord 'Kromo': voor het eerst onder 23 seconden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl