NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 7 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de ochtend begint met aardig wat zon, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Het blijft wel droog en wordt zo'n 23 graden. Morgen schijnt eerst nog even de zon, maar later neemt de kans op buien toe.

Wat heb je gemist?

In Rotterdam is een kerk verwoest door een grote brand. De torenspits en het dak zijn ingestort; de rest van het gebouw wordt waarschijnlijk gesloopt. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Er kwam veel rook vrij: zo'n twintig omliggende huizen zijn ontruimd. De kerk werd niet meer gebruikt voor diensten, en was kort geleden verkocht aan iemand die er wilde gaan wonen.

De persoonlijke gegevens van zeker 100.000 Nederlandse leaserijders hebben op straat gelegen door slechte computerbeveiliging bij leasemaatschappijen. Volgens het AD waren onder meer namen, adressen en leasecontracten van klanten bij tientallen leasemaatschappijen in te zien via een gedeelde dataserver. Dieven zouden daardoor bijvoorbeeld kunnen achterhalen op welk adres ze moeten zijn om een bepaald type auto te stelen.

Het dodelijke ongeluk met een kermisattractie in de VS vorige maand is veroorzaakt door ernstige roest, concludeert de Nederlandse fabrikant. Een deel van de rondzwaaiende bak met passagiers brak af. Een man van 18 kwam om. De fabrikant komt met nieuwe controle-richtlijnen. Soortgelijke attracties in Nederland kunnen weer open als ze volgens die richtlijnen zijn gecontroleerd.

Kermisattractie Ohio breekt af

De verkoop van vakantiehuisjes is opnieuw flink gestegen, vorig jaar met 20 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse makelaars. En dat komt vooral doordat mensen een vakantiehuisje vaak als goede investering zien. Door de lage rente levert sparen minder op. De huisjes zijn dus populair, en worden daarom nog steeds bijgebouwd.

Verder vandaag...

Gaat het feest voor de vrouwenvoetballers door, met een huldiging in Utrecht. Daar worden duizenden mensen verwacht. De huldiging is vanaf 18.50 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Vanmiddag protesteren zes dierenrechtenorganisaties tegen het ruimen van kippen die zijn besproeid door het Fipronilmiddel van Chickfriend. Kippenboeren mogen hun besmette dieren ruimen, bepaalde de rechter vrijdag in een kort geding.

De vierde dag van de WK atletiek staat vandaag voor Nederland in het teken van de finale van de 1.500 meter. Daarin komt Sifan Hassan in actie. Naast de 1.500 meter is er ook de finale van het kogelslingeren (v), hinkstapspringen (v) en de 110 meter horden (m).

En vandaag opent het eerste deel van de grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht. In 2018 moet het tweede deel van de fietsenstalling openen: dan is de stalling helemaal af en is er plek voor 12.500 fietsen.

Sifan Hassan

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl