Menno Vloon verlaat het strijdperk
NOS SportAangepast

Vervelend einde WK voor Vloon, De Witte strandt in series

Voor polsstokhoogspringer Menno Vloon zijn de WK in Londen uitgelopen op een drama. De Nederlands recordhouder (23) kwam in de kwalificatie bij zijn eerste sprong slecht terecht en moest de baan in een rolstoel verlaten.

Vloon bracht op 10 juni het Nederlands record op 5,85 meter. Met die hoogte zou hij zich hebben gekwalificeerd voor de eindstrijd in Londen. Wereldwijd hebben dit jaar slechts vijf atleten hoger dan die 5,85 gesprongen.

Iets hards

"Ik landde op 'iets hards'. Waarschijnlijk het apparaatje waarmee ze de constructie bedienen. Het is op zich niet ernstig, maar mijn heup is beurs. Dit is echt vervelend", sprak Vloon na zijn onfortuinlijke optreden.

Menno Vloon landt 'op iets hards' en valt uit
Voor Menno Vloon eindigt WK in rolstoel

De Witte strandt in series

Het is Lisanne de Witte niet gelukt om zich te kwalificeren voor de halve finales van de 400 meter. De Nederlands kampioene werd in haar serie vijfde in 52,48.

De Witte (24) kwam moeizaam op gang en liep na 250 meter ver achter de rest. Ze haalde daarna nog vier atletes in, maar die eindsprint kwam te laat om bij de eerste drie of de zes tijdsnelsten te komen die naar de halve finales mogen.

"Ik heb geen idee wat er echt misging. Mijn plan was hard te starten. Dat probeerde ik wel, maar ik denk dat dat niet helemaal is gelukt... Ik weet niet waarom het zo langzaam was, de warming-up ging juist heel goed", aldus De Witte.

Lisanne de Witte: geen idee wat er misging

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl