Een brandweerman loopt door een verkoold gebied in de buurt van Athene
NOS Nieuws

Man opgepakt voor aansteken van 16 bosbranden Griekenland

Een man van 24 is in Griekenland gearresteerd omdat hij de afgelopen vijf maanden zestien branden zou hebben gesticht. Volgens de Griekse autoriteiten stak hij bossen, akkers en andere percelen land in brand.

De man ging vooral te werk in gebieden ten oosten en noordoosten van de Griekse hoofdstad Athene. De laatste keer dat hij daar brand stichtte, zou afgelopen dinsdag zijn geweest.

Vijftig brandhaarden

De Griekse brandweer heeft zijn handen vol aan de bosbranden in het land. Op tientallen plekken woeden branden. Gisteren en vandaag zouden er vijftig brandhaarden bij zijn gekomen.

Sinds vandaag woedt een grote brand in een voorstad van Athene. Ook op het schiereiland Peloponnesos is dat het geval. Op het zuidelijke eiland Kythira zijn tientallen inwoners geëvacueerd vanwege het vuur.

Het is erg warm in Griekenland en op sommige plekken waait het hard. De autoriteiten zijn bang dat de situatie de komende dagen verslechtert. Meteorologen voorspellen dat de temperaturen verder zullen stijgen. Vandaag was het op veel plaatsen in Griekenland al meer dan 35 graden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl