Anouk Vetter
NOS SportAangepast

Meerkampsters hebben nog zicht op podium

De Nederlandse zevenkampsters kijken na de eerste dag van hun discipline met een schuin oog nog naar het podium. Europees kampioene Anouk Vetter staat er na de 100 meter horden, hoogspringen, kogelstoten en de 200 meter het beste voor met de vijfde plaats. Het gat met de derde plaats is nog te overzien.

Vetter werkte een degelijke eerste dag af, die haar 3832 punten opleverde. De Duitse Carolin Schäfer gaat verrassend aan de leiding met 4036 punten, gevolgd door olympisch kampioene Nafissatou Thiam (4014). De Cubaanse Yorgelis Rodriguez staat derde met 3905 punten.

Uitschieter

"Ik heb zondag een uitschieter nodig", keek Vetter naar het klassement. "Het was vandaag allemaal in orde, maar er zat niet echt iets geweldigs bij. Ik wil hier graag een persoonlijk record neerzetten, maar ik denk dat dat moeilijk wordt."

Achter Vetter staat Nadine Visser zesde (3820). Visser (22) begon met winst op de 100 meter horden, maar verloor vervolgens wat terrein. Met een goede, afsluitende 200 meter sloot ze weer aan. Nadine Broersen bezet de tiende plaats met 3713 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl