Martine Grael met haar olympische medaille
NOS SportAangepast

Olympisch kampioene Martine Grael aan boord van Nederlandse boot

Olympisch zeilkampioene Martine Grael maakt in oktober haar debuut in de Volvo Ocean Race. De 26-jarige Braziliaanse gaat varen aan boord van het Nederlandse team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont.

Grael, die in Rio de Janeiro olympisch goud won in de 49erFX-klasse met Kahena Kunze, is na Annemieke Bes het tweede vrouwelijke bemanningslid aan boord.

"De overstap van de 49erFX naar de Volvo Ocean Race is een geweldige kans om mijn zeilvaardigheden uit te breiden", aldus Grael. "Mijn doel is om zo snel mogelijk een goed gevoel voor de boot te krijgen. Ik kan niet wachten om tegen de andere boten te racen."

Met Grael telt team AkzoNobel nu in totaal tien zeilers, onder leiding van de Nederlandse schipper Tienpont. "Martine is een van 's werelds meest getalenteerde zeilers", vertelt Tienpont. "Ze heeft van jongs af aan geleerd wat er nodig is in de top van deze sport."

Grael is de dochter van de Torben Grael. In 2008/2009 was hij schipper van de Ericsson Racing-boot, die toen de Volvo Ocean Race won. "Gegeven de geweldige zeilfamilie waaruit ze komt, is het geen verrassing dat ze zo'n talent is", aldus Tienpont.

2009: Torben Grael (m) tijdens de Volvo Ocean Race

Start Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd om de wereld die eens in de drie jaar wordt georganiseerd. In totaal duurt de wedstrijd acht à negen maanden.

De boten starten op 22 oktober 2017 in het Spaanse Alicante en zeilen vervolgens via de havens van Lissabon (Portugal), Kaapstad (Zuid-Afrika), Melbourne (Australië) Hongkong, Guangzhou (China), Auckland (Nieuw-Zeeland), Itajaí (Brazilië), Newport (Verenigde Staten), Cardiff (Groot-Brittannië) en Göteborg (Zweden) naar Scheveningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl