Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Verstappen maakt excuses aan teamgenoot Ricciardo

De Grand Prix van Hongarije was nog maar net onderweg of het ging al flink mis voor Red Bull Racing, toen Max Verstappen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo raakte.

Voor de Australiër betekende het einde race en Verstappen kreeg een tijdstraf aan zijn broek waardoor een podiumplaats al na de eerste ronde onmogelijk was.

'Rode waas'

Nog voor Verstappen zijn straf in de pitsstraat had uitgezeten, had Ricciardo al een rondje gemaakt langs de internationale media. Voor verschillende camera's noemde hij de actie van zijn stalgenoot die van een amateur.

"Natuurlijk ben ik boos op hem", zei hij tegen Ziggo. "Max remde gewoon veel te laat. Ik denk dat hij een rode waas voor zijn ogen kreeg toen hij zag dat zijn teamgenoot hem voorbijreed."

Max Verstappen (rechts) geeft teamgenoot Daniel Ricciardo een tikje in de eerste ronde

Ook bij teambaas Christian Horner kwam de stoom uit zijn oren. "Dit is heel frustrerend", bekende hij tegen Sky Sports. "We hebben het voor de race nog gehad over de golden rule: geef elkaar de ruimte in de eerste twee bochten."

Beide coureurs knikten tijdens die bespreking ten teken dat ze het hadden begrepen. Ricciardo: "Ik was dan ook heel erg verrast dat ik werd geraakt."

"We zullen dit dus moeten uitpraten. Ik zal dan wat zeggen, maar ik verwacht eigenlijk vooral dat Max het woord neemt. Hij zal een man moeten zijn en zijn fout moeten toegeven", aldus de Australiër. "Als hij dat niet doet, dan hebben we een groot probleem."

Excuses

Het lijkt erop dat die grote problemen zullen uitblijven, want Verstappen haastte zich na de race om excuses te maken. "Het was niet mijn bedoeling om tegen hem aan te rijden. Dus natuurlijk bied ik Daniel mijn excuses aan."

"Tot nu toe hebben we altijd een goede relatie gehad en dat wil ik graag zo houden", zei de Nederlander tegen Ziggo.

Door het incident houdt Verstappen wel een bittere smaak over aan de race in Hongarije, maar dat weerhoudt hem er niet van om ook de positieve zaken te benoemen.

"De snelheid van de auto was goed. Daar ben ik heel tevreden mee. Ik weet ook niet of ik zonder die tijdstraf nog wat anders had kunnen doen, want inhalen kan op dit circuit eigenlijk niet."

"Vooraf had ik eigenlijk ook wel getekend voor de vijfde plaats", aldus Verstappen. "Al is het duidelijk niet gegaan zoals ik het had gewild."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl