NOS NieuwsAangepast

Plensbuien leggen evenementen stil en zetten straten blank

De hevige regenval van afgelopen avond en nacht heeft op diverse plaatsen tot wateroverlast geleid. De buien trokken in de avond van het westen naar het noordoosten van het land.

In Zeeland is de tweede en laatste dag van het paardensportevenement Eventing Zeeland afgelast omdat de organisatie de veiligheid op het terrein niet kan garanderen, schrijft Omroep Zeeland.

(Nat) Eventing in Vrouwenpolder

In Ter Aar (bij Alphen aan den Rijn) kwam een plantenkas onder water te staan. In Maasdijk viel de afsluiting van het jaarlijkse Zomerspektakel samen met zware buien. Door de regen kwamen straten in onder meer Gouda en Leiden blank te staan doordat er in een uur meer dan 20 millimeter regen viel.

Vandaag was er opnieuw een wolkbreuk boven Leiden.

Doordat de velden ondergelopen waren bij de Rotterdamse honkbalvereniging Neptunus, kan de thuiswedstrijd tegen UVV van vanmiddag niet doorgaan.

Ook bij het kunst- en muziekfestival Taribush Kuna in het Drentse Beilen kwam een deel van het terrein blank te staan.

Festival Taribush Kuna in Beilen

In Flevoland stonden diverse wegen onder water. De brandweer werd opgeroepen om in Almere water uit een tunnel onder het spoor weg te pompen.

Spoordreef Almere stond onder water

Bij het Drentse weerstation Eelde was dit de natste julimaand sinds tijden. Het oude neerslagrecord van 1988 is verbroken. De teller staat rond elven vandaag al op 182,4 millimeter. Het oude stond op 159,8. De meeste regen (41 millimeter) viel in Assen, Zuidlaren en Diever.

Ook verder naar het noorden was veel overlast. In Hoogezand liep een garage onder water en konden riolen de hoeveelheid water niet aan. En in Friesland gingen de finales van de Nationale Fierljepmanifestatie in It Heidenskip na een paar sprongen niet meer door. Die worden vandaag ingehaald.

Regen hindert de finale van de Nationale Fierljepmanifestatie in It Heidenskip

De buien hadden ook gevolgen voor het EK voetbal. De kwartfinalewedstrijd Duitsland-Denemarken werd gisteravond afgelast omdat het veld blank stond. De wedstrijd wordt vanmiddag gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl