De Europabrücke is 405 meter lang
NOS NieuwsAangepast

Langste loopbrug open in Zwitserland: 500 meter wandelen over een ravijn

Het was al een van de spectaculairste wandelroutes in de Alpen, en nu heeft de Europaweg in Zwitserland er nog een attractie bij: een 494 meter lange hangende loopbrug dwars over een ravijn, de langste ter wereld. De brug is vandaag geopend.

De meerdaagse Europaweg-route loopt van Zermatt naar Grächen in het zuiden van Zwitserland. Wandelaars hebben onderweg uitzicht op een paar van de hoogste bergtoppen, zoals de Matterhorn.

De Europabrücke bij Zermatt vervangt een eerdere brug van 230 meter, die in 2010 door vallende stenen werd beschadigd en daarna om veiligheidsredenen was gesloten. Sindsdien moesten wandelaars 500 meter naar het dal afdalen en aan de andere kant weer omhoog lopen.

  • EPA
    De Europabrücke hangt 85 meter boven de grond
  • EPA
    De brug overspant het Grabengufer-ravijn bij de stad Zermatt
  • EPA
  • EPA
  • EPA

De nieuwe brug, een gevaarte van acht ton, hangt op 85 meter boven het Grabengufer-ravijn, iets minder hoog dan de vorige recordhouder, de 405 meter lange Highline179 in Oostenrijk.

De hangbrug heeft een speciaal dempingssysteem dat moet voorkomen dat hij te veel gaat slingeren, al beweegt hij wel een beetje.

Wandelen op de langste hangende loopbrug ter wereld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl