Caleb Ewan, Peter Sagan en Danny van Poppel op het podium
NOS WielrennenAangepast

Sagan sprint naar zege in Polen, Van Poppel derde

Peter Sagan heeft de eerste rit in de Ronde van Polen gewonnen. De Slowaak van Bora troefde in de 130 kilometer lange rit, met start en finish in Krakau, Caleb Ewan en Danny van Poppel af in de massasprint.

Sagan, die de zevendaagse rittenkoers in 2011 won, bleef Ewan (Orica) een fietslengte voor en Van Poppel (Sky) eindigde weer ruim achter Ewan.

Vroege ontsnapping

Martijn Keizer van Lotto-Jumbo reed bij de start al weg uit het peloton, samen met Pawel Bernas, Charles Planet en Maciej Paterski. Bernas en Planet haakten af met nog 25 kilometer te gaan. Keizer en Paterski gingen door, maar werden na tien kilometer ook opgeraapt door het peloton, dat zich daarna opmaakte voor de massasprint.

Keizer hield aan zijn vlucht wel de bergtrui over, omdat hij als eerste de top van twee hellingen in het parcours rondde.