NOS SportAangepast

Manuel verrast Sjöström, Kromowidjojo vijfde op koningsnummer

Zwemster Simone Manuel heeft zeer verrassend de wereldtitel gewonnen op de 100 meter vrije slag. In Boedapest versloeg ze in de finale topfavoriete Sarah Sjöström uit Zweden. Ranomi Kromowidjojo finishte in de finale als vijfde in 52,78.

Manuel stunt met goud, Kromowidjojo vijfde

De Amerikaanse Manuel tikte aan na 52,27, Sjöström noteerde 52,31. Het brons was voor de Deense Pernille Blume (52,69).

Sjöström was eerder deze week met 51,7 tijdens de 4x100 meter vrije slag al goed voor een daverend nieuw wereldrecord. De ogen waren dan ook op haar gericht, maar het was Kromowidjojo die er als snelste vandoor ging.

Kleine verschillen

Bij het keerpunt lag Sjöström echter alweer vooraan. Manuel kwam na het keerpunt opzetten en had de Zweedse bij de finish precies op tijd achterhaald.

"Shit man, ik wilde heel graag op het podium", vertelde Kromowidjojo na afloop. "Ik wist dat het hard zou gaan, maar ik heb mijn uiterste best gedaan. De verschillen zijn echt minimaal."

Kromowidjojo: verschillen zijn echt minimaal

De 26-jarige zwemster was zeer tevreden met haar tijd, 0,03 boven haar persoonlijk record. "Het is voor mij de tweede keer ooit onder de 53 seconden. Helaas was het niet genoeg voor het podium, maar ik heb er wel heel erg van genoten."

Jefimova verslaat King op 200 meter school

Joelija Jefimova veroverde met veel machtsvertoon haar tweede wereldtitel op de 200 meter schoolslag. De 25-jarige Russin kwam met 2.19,64 maar 0,53 tekort voor een nieuw wereldrecord.

Jefimova oppermachtig naar WK-goud

Jefimova was in 2013 de koningin van de schoolslag. Ze won de 50 en de 200 meter en op de 100 meter werd ze tweede. Twee jaar later won ze de 100, maar op de 200 haalde ze de finale niet.

In Boedapest was Jefimova ongenaakbaar. Bethany Galat werd op 2,13 tweede, net voor de Chinese Shi Linglin. Zij hield op haar beurt Lilly King, die veel te snel van start ging, 0,18 achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl