Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
NOS SportAangepast

Brouwer en Meeuwsen beginnen met zege aan WK

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn goed begonnen aan de WK in Wenen. De wereldkampioenen van 2013 hadden 33 minuten nodig om de Uruguayanen Mauricio Sebastian Vieyto Acosta en Marco Cairus Lucarelli met 21-15, 22-20 te verslaan.

Het op papier beste Nederlandse duo kende een rommelige voorbereiding. Brouwer liep enkele weken geleden een dijbeenblessure op en het koppel kon de twee laatste toernooien voor de WK dan ook niet uitspelen.

Hoewel Brouwer nog steeds wat last van zijn blessure heeft, liep het tegen de Uruguayanen aardig. Met name het aanvalsspel van de winnaars van het brons op de Spelen in Rio was goed. Alleen in de tweede set had het duo het even lastig.

Maarten van Garderen in actie in het eerste groepsduel op de WK beachvolleybal

Net geen stunt Varenhorst/Van Garderen

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen konden net niet stunten tegen Evandro en Andre Loyola. De als vierde geplaatste Brazilianen wonnen in drie spannende sets: 20-22, 23-21, 15-7.

Varenhorst won twee jaar geleden nog WK-zilver met de inmiddels gestopte Reinder Nummerdor. Met Van Garderen verzamelde hij niet genoeg punten voor directe plaatsing, maar het duo kreeg een wildcard van de organisatie.

Ze betaalden het vertrouwen van de organisatie direct terug. In de tweede set miste het duo, na een 15-18 achterstand, een matchpoint op 20-19, waarna Evandro en Andre de klus alsnog klaarden. Evandro won - met een andere partner - op het vorige WK brons.

Marleen van Iersel duikt in het zand tijdens het eerste groepsduel op de WK beachvolleybal

Flier/Van Iersel ook onderuit

Manon Flier en Marleen van Iersel begonnen eveneens met een nederlaag. Het koppel moest zijn meerdere erkennen in Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes: 13-21, 21-23.

Flier en Van Iersel zijn in Oostenrijk als 42ste geplaatst, het Canadese duo staat op nummer 7 van de plaatsingslijst. Dat verschil was vooral in de eerste set goed te zien. Het Nederlandse koppel maakte te veel fouten en was verdedigend kwetsbaar.

In de tweede set liep het beter. Flier en Van Iersel kwamen daarin op een voorsprong van 12-9 en 15-12, maar Pavan en Humana-Paredes lieten hun klasse zien en sloegen even later op hun vierde matchpoint toe.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel beginnen zaterdag aan het toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl