De Emerald Princess in 2016
NOS NieuwsAangepast

Man vermoordt echtgenote op cruise: ze bleef me uitlachen

Op een cruiseschip voor de kust van Alaska is dinsdagavond een Amerikaanse vrouw gedood door haar echtgenoot. De man is aangeklaagd voor moord, schrijft de Alaskaanse nieuwszender KTVA.

Vandaag zijn de rechtbankdocumenten openbaar gemaakt. Daarin staat de beweegreden van de man. Op de vraag van een FBI-agent wat er was gebeurd, antwoordde hij: "Ze wilde niet stoppen met mij uitlachen." Waarom zij hem uitlachte, blijft onduidelijk.

Het 39-jarige slachtoffer uit Utah werd 's avonds met een zware hoofdwond gevonden in haar kamer aan boord van de Emerald Princess. Getuigen hoorden kort daarvoor geschreeuw en zeggen dat ze van bovenaf hebben gezien dat de vrouw onder het bloed zat en door haar man aan haar enkels van de kamer naar een balkon werd gesleept, en weer terug.

'Moorddiner'

Het cruiseschip met 5000 passagiers was op een rondreis voor de kust van Alaska. De passagiers werden via de intercom geïnformeerd over de moord. Dit zorgde in eerste instantie voor verwarring, omdat er op dat moment een diner met als thema 'moordmysterie' plaatsvond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl