Politie bij de Neude in Utrecht

Zes mensen opgepakt voor Europa League-duel FC Utrecht

Voor de wedstrijd in de voorronde van de Europa League tussen FC Utrecht en Lech Poznan zijn zes mensen opgepakt voor belediging en mishandeling. Bij het stadion werd een cameraploeg van RTV Utrecht aangevallen. Agenten hebben de verslaggever en de cameraman meteen afgeschermd.

34 supporters van FC Utrecht die zich gisteravond misdroegen in het centrum van de stad hadden een gebiedsverbod. Ze mochten het centrum en het gebied rond Stadion Galgenwaard niet in. Twee van de arrestanten zitten nog vast. Zij worden verdacht van opruiing en verboden wapenbezit.

Confrontatie

De supporters wilden gisteravond een confrontatie uitlokken met fans van tegenstander Lech Poznan. Ze waren gewapend met afgebroken glaswerk en vuurwerk.

De politie wilde vandaag voorkomen dat supportersgroepen met elkaar in aanraking zouden komen. Daarom was er voor vanavond een speciale fanzone ingericht voor de supporters van Poznan, achter het station bij de Jaarbeurs. Er waren meer dan duizend Poolse fans op de wedstrijd afgekomen.

Goede banen leiden

Volgens de politie was de sfeer in de stad verder rustig. Wel was er veel politie in het centrum, om de supporters in de stad in goede banen te leiden.

Vanmiddag reden er op last van de politie even geen bussen in het centrum van Utrecht. Dat was omdat de politie een groep Poolse supporters, die zich toch op de Neude hadden laten zien, terugbracht naar de fanbasis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl