Een rechtbanktekening van stiefvader Mike J.
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Moordenaar Meisje van Nulde in beroep tegen langere tbs

De man (48) die veroordeeld is voor de dood van het 'Meisje van Nulde', gaat in beroep tegen de verlenging van zijn tbs-maatregel. Dat schrijft Omroep Gelderland.

Wanneer de zaak wordt behandeld, is nog niet bekend. Eerder deze maand besloot de rechtbank in Zutphen dat Mike J.'s tbs-behandeling met twee jaar verlengd werd.

Advocaat Sébas Diekstra laat namens de nabestaanden van het meisje Rowena weten dat zij het hoger beroep met vertrouwen tegemoet zien.

Strand

De kleuter Rowena kwam in 2001 door mishandeling om het leven. Op 27 augustus 2001 werd op het strand van Nulde een deel van het lichaampje van een meisje gevonden. Later werden lichaamsdelen gevonden bij Hoek van Holland.

Na enkele maanden achterhaalde de recherche de identiteit van het meisje: de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht.

De politie verdacht de moeder en haar vriend Mike J. Eind 2001 werden ze aangehouden in Spanje. Mike J. is veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs voor het doden van Rowena. De moeder kreeg acht jaar celstraf.

De vader en de jongere zus van Rowena, Rochelle, kwamen onlangs in het nieuws, omdat ze geschokt waren door het feit dat Mike J. op proefverlof mag. Dat kregen ze een paar dagen van tevoren te horen.

Advertentie via Ster.nl