Phillip Cocu blikt vooruit op het duel met NK Osijek
NOS VoetbalAangepast

PSV aast op revanche, te beginnen met onbekende Kroaten

Voor het eerst in drie jaar speelt PSV weer in de Europa League, al is de groepsfase van dat toernooi nog ver weg. In de derde voorronde wacht vanavond (19.00 uur) eerst NK Osijek uit Kroatië. Bij winst over twee duels plaatst de club uit Eindhoven zich voor de play-offs.

Met miljoenenaankoop Hirving Lozano in de selectie, maar zonder Adam Maher, die mag uitkijken naar een nieuwe club, speelt PSV vanavond eerst thuis. De return is volgende week in Osijek. De Kroaten verrasten in de vorige ronde door FC Luzern uit te schakelen.

PSV wil dit seizoen minimaal overwinteren in Europa, nadat de club vorig jaar in de Champions League - PSV won niet één duel en werd laatste in de poule - een roemloze aftocht heeft moeten blazen.

Op de clubwebsite omschrijft Phillip Cocu de komende tegenstander als "een ploeg met veel kwaliteit". Osijek, dat vorig jaar als vierde eindigde in de Kroatische competitie, speelde de eerste twee duels van dit seizoen gelijk. "Gezien de vele wisselingen tijdens de eerste wedstrijden in hun competitie, lijken ze op dit moment alles op de Europese wedstrijden te zetten", waarschuwt Cocu.

Boban en Suker

Bekende spelers lopen er niet rond bij Osijek. Gabrijel Boban is wat dat betreft de opvallendste naam, en dat dankt hij aan zijn achternaam. De 28-jarige linksbuiten is een verre neef van Zvonimir Boban, oud-speler van AC Milan en één van de beste voetballers die Kroatië heeft voortgebracht.

De club staat vooral bekend als de eerste liefde van een andere Kroatische voetbalheld. Davor Suker, de topscorer van het WK in 1998, begon zijn carrière eind jaren 80 bij Osijek en speelde later voor onder meer voor Sevilla, Real Madrid en Arsenal.

Davor Suker was één van de uitblinkers op het WK 1998

Cocu beschikt donderdagavond over een volledig fitte selectie. Of Lozano speeltijd krijgt, is de vraag. De Mexicaan werd vrijdag onder grote belangstelling gepresenteerd bij PSV. "Hij is wel fit, maar ik denk dat we van hem nog geen wonderen mogen verwachten. Hij heeft nog wat opbouw nodig, en aanpassingen, wat ook normaal is", aldus Cocu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl