Ranomi Kromowidjojo
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Hoewel PSV en FC Utrecht in de voorronde van de Europa League aan de bak moeten en het EK-duel Nederland-Zweden zijn schaduw vooruitwerpt, gaan de ogen op deze sportdag toch vooral richting het wedstrijdbad in Boedapest.

Daar staat vandaag onder meer de 100 meter vrije slag voor de vrouwen op het WK-programma, het koningsnummer waarop Nederland met Ranomi Kromowidjojo een wereldtopper in het water brengt. Zij komt in de ochtenduren in actie tijdens de series - te zien op NPO Sport en NOS.nl - en normaal gesproken ook tijdens de avondsessie in de halve finales.

Naast Kromowidjojo verschijnen Maud van der Meer (eveneens 100 vrij) en Arno Kamminga (200 school) op het startblok namens Nederland, dat ook een estaffeteploeg voor de 4x200 meter vrije slag op de been brengt.

Het avondprogramma bij de WK zwemmen - met finales en halve finales - is vanaf 17.15 uur live te volgen op NPO 2 en NOS.nl.

Sarina Wiegman

EK voetbal

In het Sportjournaal en Nieuwsuur gaat de focus richting het EK voetbal voor vrouwen. Er wordt vooruitgeblikt op het kwartfinaleduel tussen Nederland en Zweden van komende zaterdag met impressies vanuit beide kampen.

In poule D zijn de kaarten overigens nog niet helemaal geschud: vanavond worden in die groep de laatste wedstrijden gespeeld. Portugal-Engeland is vanaf 20.45 uur te zien op NPO Sport en NOS.nl, terwijl Schotland-Spanje alleen via NOS.nl live te volgen is. Dat duel wordt vanaf 23.00 uur nog wel alsnog integraal uitgezonden op NPO Sport.

Europa League

Om 19.00 uur trappen PSV en FC Utrecht af in de derde voorronde van de Europa League. De Eindhovenaren spelen thuis tegen het Kroatische NK Osijek en FC Utrecht ontvangt in De Galgenwaard het Poolse Lech Poznan. Op NPO Radio 1 zijn flitsen te horen van beide wedstrijden, terwijl het liveblog op NOS.nl ook de stand van zaken bijhoudt.

In Langs de Lijn En Omstreken, vanaf 20.30 uur op NPO Radio 1, zijn de 470-zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen te gast.

Uitzendingen 27 juli

Tijd Uitzending Kanaal
9.30 uur WK zwemmen: series NOS.nl en NPO Sport
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
17.15 uur WK zwemmen finales NPO 2 en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
20.45 uur EK voetbal: Portugal-Engeland NOS Sport en NOS.nl
20.45 uur EK voetbal: Schotland-Spanje NOS.nl
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
23.25 uur Sport in het late Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl