Jumbo Steenbergen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Supermarkt in Steenbergen dagen dicht wegens muizenplaag

Een supermarkt in het Brabantse Steenbergen kampt met een muizenplaag. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het filiaal tijdelijk laten sluiten.

De winkel wordt nu leeggehaald zodat een gespecialiseerd bedrijf vanavond nog kan beginnen met de bestrijding van de muizen. Producten die door de muizen zijn aangevreten of waarvan het vermoeden bestaat dat ze zijn besmet, worden vernietigd. Naar verwachting kunnen de deuren van het filiaal pas maandag weer open.

Gaten en scheuren

De Jumbo in Steenbergen heeft al langer last van muizen. Volgens medewerker Donny van der Zwart komen ze via kieren en gaten in de muren naar binnen. "Die scheuren worden nu allemaal dichtgemaakt", zegt hij tegen Omroep Brabant.

De supermarkt heeft zelf al geprobeerd de muizen te bestrijden, maar dat is mislukt. "Op een gegeven moment hadden we er wel vijftig met een muizenklem gevangen. Daarmee dachten we de plaag onder controle te hebben. Maar dat was dus niet het geval."

Gisteren stond de NVWA bij de supermarkt op de stoep. Een klant had de toezichthouder gewaarschuwd. Achter een schap met producten kwamen opnieuw muizen tevoorschijn. Daarop werden zo veel mogelijk medewerkers opgetrommeld om de supermarkt leeg te halen.

De bestrijding van de dieren gaat de komende dagen door. Pas als er geen muis meer te bekennen is, wordt de supermarkt weer ingericht met nieuwe en verse producten.

Advertentie via Ster.nl