Shane Kluivert tekent contract
NOS NieuwsAangepast

Shane Kluivert is nog maar 9, maar heeft al een kledingcontract

Shane Kluivert, de jongste zoon van Patrick Kluivert, heeft een 5-jarig contract getekend bij Nike. Dat maakte Shane bekend via Instagram. Met zijn 9 jaar is hij zeer waarschijnlijk de jongste Europese sporter, en misschien zelfs wereldwijd, met een kledingcontract.

Shane voetbalt op dit moment bij Paris Saint-Germain. Het contract dat hij heeft getekend is vergelijkbaar met wat 16-, 17- of 18-jarigen krijgen. Via Instagram laat Shane Kluivert weten erg trots te zijn op zijn contract. Ook zijn vader laat via Instagram weten trots te zijn op zijn 9-jarige zoon.

Frank van den Wall Bake, expert op het gebied van sport en sponsoring, is niet verbaasd over het besluit van het sportmerk. "Het is uitzonderlijk jong, maar ze staan erom bekend dat ze willen investeren in jonge talenten waarvan zij denken dat het grote sporters gaan worden. Ze zijn er vroeg bij, omdat ze anders bang zijn dat een ander sportmerk hem binnenhaalt."

En juist die jonge doelgroep is belangrijk voor het sportmerk. Het helpt dan ook dat Shane Kluivert ruim 120.000 volgers op Instagram en een populair YouTube-account heeft, zegt Van den Wall Bake. "Met een berichtje dat Kluivert plaatst, heeft het merk direct veel bereik in de voor hen belangrijke doelgroep. Het kost ze in wezen niets en het wordt door de volgers vaak ook niet als reclame gezien."

Volgens Van den Wall Bake is het wachten op een familiecampagne. "Behalve een bekende vader heeft Shane ook een bekende broer die een contract heeft bij hetzelfde bedrijf. Ik zie het al voor me: vader met zijn twee zoons in een reclame."

Deel artikel: