Een straat in het centrum van Goslar staat helemaal onder water
NOS NieuwsAangepast

Overstromingen door aanhoudende regenval in Duitsland

Dagenlange regenval veroorzaakt steeds grotere problemen in Duitsland. In de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt, Thüringen en in mindere mate Brandenburg en Beieren is er wateroverlast. Een vrouw wordt vermist.

De omgeving van het Harz-gebergte in het midden van het land heeft de meeste last van de regen. Straten zijn ondergelopen, kelders worden leeggepompt en twee spoorlijnen zijn gesloten. Op sommige plaatsen viel in twee dagen tijd 171 millimeter regen.

Hopeloos

Inwoners van de stad Hildesheim hebben zandzakken langs de oever van de rivier de Innerste gelegd. De rivier trad daar al even buiten de oevers, maar de zandzakken moeten voorkomen dat een buurt onder water loopt, schrijven lokale media. De brandweer staat daar klaar om duizend inwoners te evacueren naar een sporthal.

Ook het historische centrum van Goslar is getroffen en staat volledig onder water. Hulpdiensten hebben er een rampenplan in werking gesteld. Het centrum is afgesloten en de gasten van een hotel en de inwoners van een verzorgingshuis zijn geëvacueerd.

Overstromingen in Goslar

In Bad Harzburg staat het water in veel straten tot een halve meter hoog. Hulpdiensten noemen de situatie daar bijna hopeloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl