Voorzitter Ángel María Villar van de Spaanse voetbalbond RFEF
NOS VoetbalAangepast

Opgepakte voorzitter nu echt weg bij Spaanse voetbalbond

Een week na zijn arrestatie kan Angel María Villar het voorzitterschap van de Spaanse voetbalbond in ieder geval voor een jaar vaarwel zeggen. De Spaanse overheid legde hem een schorsing op, omdat Villar zelf niet wilde opstappen.

De 67-jarige bestuurder (hij is ook vice-voorzitter bij de FIFA) wordt verdacht van fraude, corruptie en het verduisteren van geld. Ook zijn zoon Gorka Villar en drie andere directieleden zijn gearresteerd.

Angel María Villar wordt gearresteerd in Madrid

Villar was al sinds 1988 voorzitter van de Spaanse bond. Onderzocht wordt of hij geld uit de kas heeft gehaald om mensen om te kopen, zodat hij herkozen werd als voorzitter. Ook de rol van Gorka Villar daarbij wordt onderzocht.

Daarnaast wordt gekeken naar opbrengsten uit beeldrechten van oefenwedstrijden die vermoedelijk rechtstreeks naar het sportbemiddelingsbureau van Villars zoon vloeiden en geld voor goede doelen dat nooit is aangekomen.

Alleenheerser

De politie luisterde maandenlang telefoonverkeer tussen vader en zoon Gorka af en concludeerde dat Villar in de praktijk "vrijwel de gehele voetbalbond in handen heeft".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl