NOS SportAangepast

Peaty zwemt schoolslag als eerste ooit onder 26 seconden

Adam Peaty heeft opnieuw indruk gemaakt bij de WK zwemmen. In de halve finales van de 50 meter schoolslag verbeterde hij zijn eigen wereldrecord en werd hij de eerste zwemmer ooit die onder de 26 seconden dook: 25,95.

Fenomeen Peaty zwemt schoolslag onder 26 seconden

De Brit, die maandag zijn wereldtitel op de 100 meter schoolslag prolongeerde, was 's ochtends in de series al razendsnel en noteerde toen 26,10. Dat was 0,32 sneller dan zijn oude toptijd die hij zwom tijdens de WK in 2015. Nu was hij dus nog 0,15 sneller.

"Wauw, ik kan het niet geloven", reageerde Peaty na zijn race. "Dit is ongelooflijk. Ik wilde dit al zo lang en nu ben ik de eerste zwemmer ooit die onder de 26 seconden gaat. Hier heb ik elke dag voor getraind, het is echt geweldig."

Peaty over wereldrecord: dit is echt ongelooflijk

Het regende vandaag sowieso records tijdens de 50 meter schoolslag, ook voor Nederland. Arno Kamminga zwom met 27,39 een nieuw nationaal record in de series, maar dat was niet genoeg om de halve finales te halen.

Cameron van der Burgh (26,54) verbeterde zijn eigen Zuid-Afrikaanse record en de Braziliaan Joao Gomes Junior (26,67) scherpte het Zuid-Amerikaanse record aan. Ook gingen de tijden van de Rus Krigill Prigoda (26,91) en de Chinees Yan Zibei (27,25) de nationale recordboeken in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl