Jean-Pierre Drucker won vorig jaar ook al een etappe in de Vuelta
NOS Wielrennen

Jempy Drucker wint sprintersrit in Wallonië

Jempy Drucker heeft de vierde rit in de Ronde van Wallonië gewonnen. De Luxemburger wist in een massasprint de Brit Adam Blythe en de Belg Jonas van Genechten te verslaan. Net als de winnaar van gisteren rijdt ook Drucker voor BMC. Zijn ploeggenoot Dylan Teuns won gisteren en blijft met nog een rit te gaan de leider in het algemeen klassement.

Al vroeg in de etappe reed er een kopgroep van vijf man weg. Op het vlakke parcours tussen Brussel en Profondeville kreeg de groep met de Nederlander Elmar Reinders van Roompot maximaal 6 minuten voorsprong. De sprintersploegen controleerde de voorsprong en op 9 kilometer van de streep werd de groep ingelopen.

Niet lang daarna regende het nieuwe aanvallen. Daarbij ook de Nederlander Pim Ligthart van Roompot. Samen met drie andere renners ging hij met een lichte voorsprong de finale in. Met nog een paar kilometer te gaan werden zij ingerekend en namen de sprintersploegen het over.

De Spanjaard Juan José Lobato van Lotto Jumbo ging van ver de sprint aan, maar moest tevreden zijn met de vierde plaats. De eerste Nederlander was Coen Vermeltfoort van Roompot, hij werd zesde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl