Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Bertens gaat in Bastad door met winnen, samen met Rus

Twee dagen na haar titel in Gstaad heeft Kiki Bertens ook haar eerste wedstrijd bij het WTA-toernooi in het Zweedse Bastad gewonnen. Arantxa Rus bereikte eveneens de tweede ronde.

Bertens won met 6-1, 6-4 van Carina Witthöft en Rus, die zich via het kwalificatietoernooi in het hoofdschema speelde, versloeg Patricia Maria Tig met 6-2, 6-3.

IJzersterk

De als zesde geplaatste Bertens begon ook op het Zweedse gravel ijzersterk. Ze verslapte even in de tweede set, maar besliste het duel tegen de Duitse met een break op 5-4.

In de tweede ronde stuit de als zesde geplaatste Nederlandse op Barbora Krejcikova, de Tsjechische nummer 138 van de wereld tegen wie ze 2-1 voorstaat in onderlinge ontmoetingen.

Rus stond drie jaar geleden al een keer tegenover de Roemeense Tig en had toen weinig in te brengen. Op de wereldranglijst ontlopen de speelsters elkaar momenteel weinig (Rus is 146ste en Tig 135ste), maar Rus was in de partij in Bastad veel te sterk. Ze was geduldig in de rally's en liet Tig keurig de fouten maken.

De 26-jarige Rus staat voor de derde keer dit jaar in het hoofdschema van een WTA-toernooi. In Rosmalen haalde ze de kwartfinales, in Boekarest strandde ze in de eerste ronde.

Arantxa Rus

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl