NOS Nieuws

EasyJet zoekt ruim 1200 stewards en stewardessen in Europa

De Britse vliegmaatschappij EasyJet is begonnen met de grootste wervingsronde in de geschiedenis van het bedrijf. De prijsvechter is op zoek naar zeker 1200 nieuwe stewards en stewardessen, die aan de slag gaan op een van de 28 Europese standplaatsen.

EasyJet maakte de afgelopen jaren een sterke groei door. Vorig kwartaal steeg het aantal reizigers met bijna 11 procent naar zo'n 22,3 miljoen per jaar. Mede daardoor is ook de vraag naar personeel toegenomen. Bij het bedrijf kwamen eerder dit jaar ook 450 vacatures voor piloten vrij.

Ook voor Schiphol wordt personeel gezocht. Op de luchthaven bij Amsterdam werkt nu zo'n 300 man EasyJet-personeel. Er komt niet een specifiek aantal banen beschikbaar voor Nederland. Sollicitanten kunnen aangeven in welk land ze het liefst aan de slag gaan.

Zustermaatschappij om brexit

Stewards en stewardessen die op Schiphol gevestigd zijn, vliegen vanaf daar door heel Europa. Schiphol is een belangrijke luchthaven voor de Britse vliegmaatschappij, zegt een woordvoerder. Het was de eerste buitenlandse bestemming van het bedrijf.

Vorig jaar hadden passagiers op Schiphol veel last van stakingen door piloten van EasyJet. Zij voerden actie voor een beter cao. De piloten legden meerdere keren het werk neer en bereikten uiteindelijk in november vorig jaar een akkoord met de leiding van de vliegmaatschappij.

Personeel dat aan het werk gaat op een standplaats op het Europese vasteland, komt in dienst bij zustermaatschappij EasyJet Europe. Het bedrijf richtte recentelijk een Europese tak op in Wenen. Op die manier wil het bedrijf de nadelige gevolgen van een Brits vertrek uit de EU omzeilen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl