Justin Bieber trad op 23 maart nog op in Chili
NOS Nieuws

Bieber over afzeggen wereldtour: ik heb rust nodig

Gisteravond werd bekend dat Justin Bieber z'n wereldtournee afbreekt. De resterende 14 Purpose-shows in onder meer Japan, Singapore en de Verenigde Staten gaan niet door.

De Amerikaanse showbizz-website TMZ kwam Bieber tegen op het strand van Santa Monica. Daar zei hij dat het goed met hem gaat, maar dat hij toe is aan rust. Bieber heeft een wereldtournee van twee jaar en meer dan 150 shows achter de rug: "Dat is lang. Ik ga nu een beetje rusten, relaxen en motorrijden."

Hij had ook een bericht voor de fans: "Ik hou van jullie. Sorry als je teleurgesteld bent of je verraden voelt."

Op sociale media is veel kritiek op de beslissing van Bieber, maar zanger John Mayer heeft er begrip voor en vindt het een goede beslissing. "Als hij was doorgegaan, dan had hij zichzelf schade toegebracht."

Mayer vindt dat fans daar respect voor moeten hebben. Hij schrijft ook dat "we de laatste tijd al te veel grote artiesten hebben verloren".

Begin vorige maand was Justin Bieber nog in Nederland. Hij trad op tijdens Pinkpop in Landgraaf.

Begin deze maand liet ook Adele weten dat ze op advies van haar dokter de laatste twee optredens in het Londense Wembley-stadion heeft afgezegd. Ze had last van haar stem. Haar wereldtour duurde anderhalf jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl