De meest recente foto van de man met de kettingzaag
NOS NieuwsAangepast

Zwitserse politie kamt bos uit op zoek naar man met kettingzaag

De man die gisteren vijf mensen verwondde met een kettingzaag in de Zwitserse plaats Schaffhausen, is nog steeds spoorloos. De politie heeft de hele nacht naar hem gezocht in de omgeving van de stad in Noord-Zwitserland, maar zonder succes.

De 51-jarige Franz Wrousis drong gisterochtend een kantoor van een verzekeringsmaatschappij binnen en viel mensen aan met een kettingzaag. Vijf mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. Na de aanval sloeg de man op de vlucht in een auto.

De politie heeft deze foto van de verdachte verspreid en vermeldt daarbij dat hij nu een kaal hoofd heeft

De politie begon een klopjacht en verspreidde een signalement, maar vond tot dusver alleen de vluchtauto. Agenten kammen op dit moment met speurhonden het gebied uit bij de grens tussen Zwitserland en Duitsland.

Volgens de politie heeft de man psychische problemen en is hij gevaarlijk. Wrousis heeft geen vaste verblijfplaats. De laatste tijd zou hij in de bossen rond Schaffhausen hebben gewoond. De kettingzaag heeft hij waarschijnlijk nog bij zich.

De man van 51 werd eerder veroordeeld voor verboden wapenbezit. Mogelijk is hij ook in het bezit van andere wapens.

Gerichte actie

De politie zegt dat de aanval van Wrousis een gerichte actie tegen de verzekeringsmaatschappij was. De Zwitser was klant bij het bedrijf. Over zijn motief is verder niets bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl