NOS VoetbalAangepast

Sparta haalt doelman Real Madrid, Dumfries naar Heerenveen

Sparta Rotterdam neemt Alexandro Craninx over van Real Madrid. De 21-jarige Spaanse doelman met Belgisch paspoort tekent voor drie seizoenen. Craninx speelde enkele wedstrijden in het tweede van Real Madrid en was op stage bij de Rotterdammers.

"In de week dat we Alexandro op proef hadden, maakte hij vanaf het eerste moment indruk", zegt trainer Alex Pastoor op de website van de club. "Het is een ambitieuze en zeer talentvolle doelman die zich graag bij ons aan wilde sluiten, we zijn dan ook gelukkig dat we hem nu als nieuwe aanwinst mogen presenteren."

Dumfries

Sparta raakt op zijn beurt ook een speler kwijt. Denzel Dumfries gaat naar sc Heerenveen. De 21-jarige rechtsback tekent voor vier jaar bij de Friezen. Dumfries moet het gat opvullen van de naar Lokeren vertrokken Stefan Marzo. Hij had bij Sparta nog een verbintenis tot de zomer van 2019.

Dijkstra

De Rotterdammers zien ook nog Mart Dijkstra vertrekken. Het uit de eredivisie gedegradeerde NEC neemt de 26-jarige defensieve middenvelder over. Dijkstra heeft zijn handtekening onder een contract voor drie jaar gezet.

NEC is ook nog op zoek naar een linksbenige centrale verdediger. De Nijmegenaren hebben hun oog op laten vallen op Ted van de Pavert van PEC Zwolle. NEC wil hem huren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl