President Maduro van Venezuela liet een remix maken van Despacito
NOS NieuwsAangepast

Luis Fonsi en Daddy Yankee woest over 'propagandamix' Despacito

De zomerhit van 2017 gebruiken ter promotie van een omstreden grondwetswijziging. De Venezolaanse president Maduro heeft daarmee de woede van zangers Daddy Yankee en Luis Fonsi op de hals gehaald.

Maduro wil het parlement, waar de oppositie de meerderheid heeft, buitenspel zetten. Zondag kunnen de Venezolanen hierover naar de stembus.

Maduro maakte een remix van het populaire nummer Despacito. "Voor de eenheid en vrede van ons land", zijn de eerste woorden van de nieuwe songtekst. Op de bijbehorende YouTube-video is te zien hoe de president lachend een groep mensen aanmoedigt mee te klappen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De remix is bedoeld om Venezolanen aan te sporen zondag naar de stembus te gaan. Dat vinden de Puerto Ricaanse zangers van het originele nummer schandalig.

"Mijn muziek is niet bedoeld als propaganda om mensen, die schreeuwen voor hun vrijheid, te manipuleren", twitterde Fonsi. "Dat je illegaal een nummer aanpast, verbleekt bij de misdaden die je pleegt in Venezuela", was Daddy Yankees reactie. Op Instagram plaatste hij een foto van Maduro met een rood kruis erdoorheen.

Volgens critici wil Maduro Venezuela veranderen in een dictatuur. Zelf zegt de president dat het wijzigen van de grondwet de enige manier is om de stabiliteit in het land terug te brengen.

De afgelopen tijd hebben miljoenen mensen geprotesteerd tegen zijn plan. Er vielen meerdere doden na confrontaties tussen de politie en betogers. Het land kampt met zware problemen. Er is bijvoorbeeld een nijpend voedseltekort en de nationale valuta is haast niets meer waard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl