De zakenman die meerdere gruwelijke moorden zou hebben gepleegd
NOS Nieuws

Doodstraf voor Indiase zakenman en klusjesman in serie moordzaken

Een Indiase zakenman en zijn klusjesman hebben de doodstraf gekregen in een serie gruwelijke moordzaken. De veroordeling was voor de moord op een 20-jarige vrouw. Zij werd omgebracht in een huis, waarin ook zeker zestien andere lijken werden gevonden.

De politie vond de stoffelijke resten in 2006 in het huis van de zakenman, net buiten de Indiase hoofdstad New Delhi. Volgens rechercheurs is zij een van de vrouwen uit achterstandswijken die de klusjesman naar de villa van zijn baas lokte.

Daar werden de vrouwen en meisjes verkracht en vermoord. Het jongste slachtoffer zou 3 jaar oud zijn geweest. De klusjesman bekende voor de rechtbank dat hij seks had met de lijken en lichaamsdelen opat, maar die verklaring trok hij later in.

Meer aanklachten

Volgens de rechercheurs dumpte het tweetal de lijken in het riool. In leidingen in de buurt vond de politie zeventig tassen met stoffelijke resten. Mogelijk is het aantal slachtoffers dat zij maakten, nog veel hoger.

Het is niet de eerste moord waarvoor de twee voor de rechter stonden. De klusjesman werd al zes keer ter dood veroordeeld. Ook de zakenman kreeg al eens de doodstraf opgelegd voor de moord op een meisje van 14, maar een hogere rechter verklaarde die straf later nietig.

De politie dacht lange tijd dat de zakenman niets af wist van de moorden in en rond zijn huis, maar is daar inmiddels van teruggekomen. Er lopen nog vier moordzaken tegen hem. Tegen de klusjesman zijn negen soortgelijke aanklachten ingediend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl